Helsingin Ilmailukerho ry
Nykyaikaista mutta perinteikästä purjelentämistä
EtusivuPurjelentokalustoToimintaKoulutusMaksutLinkkejäYhteystiedotKertomuksiaFACEBOOK
DT / OH-1006
80 / OH-1029
IS / OH-693
70 / OH-963
50 / OH-750
Purjelentokalusto

HeIK:llä on käytössään monipuolinen kalusto. Harjoituskoneemme (OH-750) on oivallinen aloittelevalle purjelentäjälle ja ensimmäisille matkalennoille.

Harjoituskoneesta siirrytään nopeasti suorituskykyisempään ns. tehokonekalustoon. Näillä 300km ja 500km matkalennot on vaivatonta suorittaa. Purjekoneille on kuljetusperävaunut, joilla pääsee pois hieman kauempaakin, kun termiikit ovat loppuneet eikä kotikentälle enää lentäen pääse.

Kalustomme käytöstä maksetaan lentokausittain, joten mitä enemmän lennät, sen halvempaa se on. Eli emme veloita koneiden käytöstä tuntipohjaisesti. Harjoituskoneella lentäminen on lähes ilmaista, ja tehokonekalustollakin vähintään edullista.

HeIK on yksi neljästä Nummelan Lentokeskuksen jäsenkerhosta. NLK:lla on käytössään kaksi AS-K 21 koulukonetta, jotka ovat opettajiemme käytössä jäsentemme jatkokoulutukseen. Mikäli jäsenellämme on 100h lentokokemusta ja matkustajankuljetusoikeus, on NLK:n kaksipaikkaiskalusto käytettävissäsi erillisen NLK:n ohjeistuksen mukaan.EtusivuPurjelentokalustoToimintaKoulutusMaksutLinkkejäYhteystiedotKertomuksiaFACEBOOK