Helsingin Ilmailukerho ry
Nykyaikaista mutta perinteikästä purjelentämistä
EtusivuPurjelentokalustoToimintaKoulutusMaksutLinkkejäYhteystiedotKertomuksiaFACEBOOK
Toiminta

Kerhomme toiminta koostuu useista eri tavoista osallistua harrasteilmailun kiehtovaan maailmaan.

Toiminnan perusta on tietenkin purjelennossa Nummelan kentän ympäristössä. Kokemuksen karttuessa kokemusmaailmaa voi laajentaa esimerkiksi matkalennon suuntaan. Kerhomme opettajat auttavat tässä antamalla koulutusta matkalentämiseen niin teoriassa kuin käytännössä. Lentokalustollamme voit suorittaa kaikki suorituslennot Hopea C:stä aina kolmen timantin Kulta C:hen asti.

Osa kerhomme jäsenistä on kiinnostunut kouluttamisesta ja he viettävät aikaansa koulukoneen takapenkillä. Ilmailukerhojen toiminta rakentuu lähes poikkeuksetta opettajien toiminnalle. HeIK:llä purjelennon on tarjolla kymmenkunta opettajaa, joiden osaaminen kattaa kaikki purjelennon osa-alueet. Tämä mahdollistaa jäsenistölle tuen kaikissa asioissa.

Erikoisuutena HeIK voi tarjota autohinauskoulutusta. Kerhomme jäsenet ovat hankkineet käyttöönsä tarvittavan kaluston. Tämä on edullinen tapa harrastaa purjelentoa vielä normaalin lentokauden jälkeen tai ennen sitä.

HeIK:llä on kyky järjestää purjelentokilpailuja. Tästä osoituksena kerho järjesti SM-kilpailut vuosina 2006 (kerholuokka ja 18m luokka), 2007 (kerholuokka ja 15m luokka) ja 2011 (kerholuokka ja 18m luokka).

Purjelentoon kuuluu omana tärkeänä osa-alueenaan myös huoltotoiminta. Keskeisenä periaatteenamme on ammatti-ilmailusta tuttu ennakoiva huolto. Käytännössä lentokalusto huolletaan talven aikana, jolloin kesällä voidaan nauttia lentämisestä. Kalusto huolletaan määräysten mukaan ja rautaisella osaamisella, joten kerholaiset voivat luottaa lentolaitteiden kuntoon.

HeIK pitää tärkeänä, että purjelento on harrastuksena hauska ja positiivisia elämyksiä tarjoava. Niinpä voit liittyä mukaan myös ilman tavoitetta hankkia lupakirjaa - lentämään pääsee silti.EtusivuPurjelentokalustoToimintaKoulutusMaksutLinkkejäYhteystiedotKertomuksiaFACEBOOK